Saturday, December 31, 2011

PrOgRaM tRaNsIsI tAhUn SaTu..

      Musim persekolah semakin tiba... aduhh! takutnye... 
eh! ni sape yg nak sekolah ni... anak aku yg nak sekolah, aku pulak yg takut... hehehe...

Utk kelengkapan kakak semua dah siap...
dari sekolah agama sampailah ke sekolah rendah... semuanye dah beres...
harap2 kakak pandai jaga diri kat sekolah baru nanti...
dan paling penting belajar rajin2 ye...


kakak bangun pukul 6.30pagi... bagus2
org tgh excited nak gi sekolah la katakan... hehehe..


sempat pulak bergambo kat depan sekolah baru kakak ni... 
smlm aktivitinye...
ibubapa disuruh duduk di dewan utk mendengar taklimat...
program transisi utk tahun satu...
sambil2 mendengar guru tu berckp... aku syok isi borang kesihatan dan pergigian...
time ni budak2 nye dah dibawa ke kelas masing2...
selesai je taklimat tu...
sesi membayar yuran, buku dan penerimaan buku teks...

Aduhh.. memang penat hari tu..
bukan ape... dia punye ramai... sampai kena ambik nombor giliran...
siap2 kan semua... alamak! satu lg tinggal...
baju sukan... mak oi! mcm pasar malam... hahaha...
masing2 nak dptkan saiz yg ngam utk anak... tu yg riuh semacam...
tapi nasib baik la kakak agak beso org nye...
jadi saiz utk dia tu banyak...
mane yg aku tgk anak yg comel2 tu banyak yg tak dpt kena order dulu..

Semua settle... hanya tggu budak2 kuar kelas je...
aku pun excited gak time ni...
ape la jadi...
dr jauh aku dah nampak kakak... 
masa pergi cantik... asal dah balik lain mcm je aku tgk...
la... asal ada jambol plak tu...
rupanye skaf tudung dia dah tercabut... 
patut la dah mcm stail datin...
pakai tudung tapi jambol nampak... aduiii anak2... 
kehkeh...


lengkap semuanye... 
banyak gak buku utk tahun satu ni...


harga baju sukan ni rm27...
boleh tahan gak..


buku teks pun masih elok..
tinggal nak sampul bg lagi kemas je..


ni buku tulis dia...







Sunday, December 25, 2011

YaHoo.. AnAkKu DaH dArJaH sAtU...

      Gembira sgt... mana taknye, tak lama lg... anak aku akan btukar ke sekolah rendah... seperti biasa, shopping utk keperluan dia... sediakan jelah duitnye ye... hehehe..




Alahai... cantiknye...
mcm mama masa budak2 dulu...
hehehe.. 


Wah! gambo siap tunjuk dgn brg2 dia lg...
maklum la.. 
jarang dpt beli banyak mcm ni..
semua ni utk anak mama... janji, mesti rajin2 belajar ye...


La... apehal plak ni..
yelah mama tau awak kuat Arry..
time ni dia ckp kat aku yg dia pun blh gi sekolah gak..
sbb tu posing tunjuk mcm gagah...
gagah2 pun..
korang tgk ni... paham2 kan jelah ye..

  video

kehkehkeh...
paham tak... ada la sikit... 
yg dia ckp Batrisyah Waheeda bte Ahmad Murad tu...
nama akak dia... 
entah, tiap kali aku suruh kenalkan diri mesti nama tu gak yg dia sebut...
klu dgr betul2.. dia ada ckp psl mainan la..mama marah la..
tp.. yg last tu aku tau dia nak ckp ape..
genting highland
aduii.. mcm mane nak sekolah ni dik oii..
ckp pun tak betul lg..

 Ape pun... dia la yg wat aku ngan daddy tiap ari ketawa...
kerenah dia, cara ckpnye... 
mmg mengelikan hati..tu la dia..
si kecil..
Nur Arryanna Ellysyah bte Ahmad Murad





      

Monday, December 19, 2011

HaRi KeLuArGa Ku...

      Hai semua... wah! selama cuti skolah ni buzy memanjang je aku ni kan... sampai tak sempat2 nak update blog aku yg tak glamour ni... hehehe... mana taknye, melayan kerenah anak yg mcm2 ragam... aduhhh alasan!

      Dlm cuti ni, adalah aku ngan family aku wat satu aktiviti keluarga... bak kata org mengeratkan silaturahim antara kami... lokasi tak la jauh sgt... dlm johor gak... di Pantai Kampung Nelayan... best gak kat situ... suasana kampung tu masih ada... cewahh!  


nie la keluarga aku... happy kan... 
hehehe..


nie aku... 
bebuai sambil melihat keindahan alam... 
hehehe... 


tgh menyediakan kelengkapan utk sukan..
sukan senang2 je..


sukan utk kanak2...
kelakar!


nie utk dewasa... blh tahan gak...
hebat2 semua..


masa yg ditggu...
penyampaian hadiah utk pemenang...


daddy dpt no1... 
acara cari gula dlm tepung...
horeyyyy...


akak menang cabutan bertuah...
taniah!


last...
semua family dpt cenderahati wat kenangan...


hope mak abah gembira...


tak sah klu takde bbq...
yummmy!


dah tiba masa utk pulang umah...
weeeee...


lalu kat jambatan baru...
menyeberang laut... cantik sgt...

~HABIS~







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Cute pic