Saturday, December 31, 2011

PrOgRaM tRaNsIsI tAhUn SaTu..

      Musim persekolah semakin tiba... aduhh! takutnye... 
eh! ni sape yg nak sekolah ni... anak aku yg nak sekolah, aku pulak yg takut... hehehe...

Utk kelengkapan kakak semua dah siap...
dari sekolah agama sampailah ke sekolah rendah... semuanye dah beres...
harap2 kakak pandai jaga diri kat sekolah baru nanti...
dan paling penting belajar rajin2 ye...


kakak bangun pukul 6.30pagi... bagus2
org tgh excited nak gi sekolah la katakan... hehehe..


sempat pulak bergambo kat depan sekolah baru kakak ni... 
smlm aktivitinye...
ibubapa disuruh duduk di dewan utk mendengar taklimat...
program transisi utk tahun satu...
sambil2 mendengar guru tu berckp... aku syok isi borang kesihatan dan pergigian...
time ni budak2 nye dah dibawa ke kelas masing2...
selesai je taklimat tu...
sesi membayar yuran, buku dan penerimaan buku teks...

Aduhh.. memang penat hari tu..
bukan ape... dia punye ramai... sampai kena ambik nombor giliran...
siap2 kan semua... alamak! satu lg tinggal...
baju sukan... mak oi! mcm pasar malam... hahaha...
masing2 nak dptkan saiz yg ngam utk anak... tu yg riuh semacam...
tapi nasib baik la kakak agak beso org nye...
jadi saiz utk dia tu banyak...
mane yg aku tgk anak yg comel2 tu banyak yg tak dpt kena order dulu..

Semua settle... hanya tggu budak2 kuar kelas je...
aku pun excited gak time ni...
ape la jadi...
dr jauh aku dah nampak kakak... 
masa pergi cantik... asal dah balik lain mcm je aku tgk...
la... asal ada jambol plak tu...
rupanye skaf tudung dia dah tercabut... 
patut la dah mcm stail datin...
pakai tudung tapi jambol nampak... aduiii anak2... 
kehkeh...


lengkap semuanye... 
banyak gak buku utk tahun satu ni...


harga baju sukan ni rm27...
boleh tahan gak..


buku teks pun masih elok..
tinggal nak sampul bg lagi kemas je..


ni buku tulis dia...







Sunday, December 25, 2011

YaHoo.. AnAkKu DaH dArJaH sAtU...

      Gembira sgt... mana taknye, tak lama lg... anak aku akan btukar ke sekolah rendah... seperti biasa, shopping utk keperluan dia... sediakan jelah duitnye ye... hehehe..




Alahai... cantiknye...
mcm mama masa budak2 dulu...
hehehe.. 


Wah! gambo siap tunjuk dgn brg2 dia lg...
maklum la.. 
jarang dpt beli banyak mcm ni..
semua ni utk anak mama... janji, mesti rajin2 belajar ye...


La... apehal plak ni..
yelah mama tau awak kuat Arry..
time ni dia ckp kat aku yg dia pun blh gi sekolah gak..
sbb tu posing tunjuk mcm gagah...
gagah2 pun..
korang tgk ni... paham2 kan jelah ye..

  video

kehkehkeh...
paham tak... ada la sikit... 
yg dia ckp Batrisyah Waheeda bte Ahmad Murad tu...
nama akak dia... 
entah, tiap kali aku suruh kenalkan diri mesti nama tu gak yg dia sebut...
klu dgr betul2.. dia ada ckp psl mainan la..mama marah la..
tp.. yg last tu aku tau dia nak ckp ape..
genting highland
aduii.. mcm mane nak sekolah ni dik oii..
ckp pun tak betul lg..

 Ape pun... dia la yg wat aku ngan daddy tiap ari ketawa...
kerenah dia, cara ckpnye... 
mmg mengelikan hati..tu la dia..
si kecil..
Nur Arryanna Ellysyah bte Ahmad Murad





      

Monday, December 19, 2011

HaRi KeLuArGa Ku...

      Hai semua... wah! selama cuti skolah ni buzy memanjang je aku ni kan... sampai tak sempat2 nak update blog aku yg tak glamour ni... hehehe... mana taknye, melayan kerenah anak yg mcm2 ragam... aduhhh alasan!

      Dlm cuti ni, adalah aku ngan family aku wat satu aktiviti keluarga... bak kata org mengeratkan silaturahim antara kami... lokasi tak la jauh sgt... dlm johor gak... di Pantai Kampung Nelayan... best gak kat situ... suasana kampung tu masih ada... cewahh!  


nie la keluarga aku... happy kan... 
hehehe..


nie aku... 
bebuai sambil melihat keindahan alam... 
hehehe... 


tgh menyediakan kelengkapan utk sukan..
sukan senang2 je..


sukan utk kanak2...
kelakar!


nie utk dewasa... blh tahan gak...
hebat2 semua..


masa yg ditggu...
penyampaian hadiah utk pemenang...


daddy dpt no1... 
acara cari gula dlm tepung...
horeyyyy...


akak menang cabutan bertuah...
taniah!


last...
semua family dpt cenderahati wat kenangan...


hope mak abah gembira...


tak sah klu takde bbq...
yummmy!


dah tiba masa utk pulang umah...
weeeee...


lalu kat jambatan baru...
menyeberang laut... cantik sgt...

~HABIS~







Thursday, November 17, 2011

RiNdU sAmPaI tErMiMpI2...

      Kesian anak aku sorang ni... rindu punye psl... smpai termimpi2... ala... bukan sape2... cuma anak kucing yg dulu pernah jd binatang peliharaan kitaorg...

      Bila disuruh citer... lupa pulak... naik terperanjat aku... tuptup bangun tido nangis tak tentu psl... sian, rindu sgt kot... 


ni Boboy... comel kan...
terpaksa bg kat org sbb bukan aku tak suka kucing...
tp aku yg terlalu takut dgn kucing...


kenangan...
boboy ni la tempat dia buat main...
kena timang la... peluk la...
kadang2 smpai longlai boboy tu dia kerjakan...


si kecik ni pun bleh tahan jgk berani...
tp kena jg2 sbb dia jenis geram silap2 bleh mati dia kerjakan...
tu salah satu la sbb aku bg kat org...

     Ape nak buat... bukan aku tak try nak jg boboy ni... tp setiap kali aku nak pegang... kucing ni asyik nak melompat je... lain la dulu masa mak aku dok ngan aku... dia yg jg siap mandikan lg... skrg mak dah pindah dah takde org nak jg... tu yg terpaksa bg kat org tu... kakak, adik, mama minta maaf ye...





Tuesday, November 15, 2011

GrAdUaTiOn KaKaK..

     Aduiii... lama no aku hilang ek... nak kata buzy sgt tak gak... maklum la, surirumah sepenuh masa... urus sana urus sini... selagi tak tutup mata keje! keje! keje! ape pun kita kena ingat... sesuatu yg kita lakukan mesti la IKHLAS yer... termasuk la aku...hehehe...

    Ni aku nak kongsi sikit masa graduation anak aku kakak Icah... habis gak dia skolah tadika... tahun depan dah darjah 1... cpt btol masa blalu...


susah btol nak amik gambo time pakai baju ni....
asyik kena bebaris je...


aduii bebaris lagi... aku amik gambo ni pun kat 
celah2 org tau...


dah nak balik baru dpt amik gambo kakak
dekat2... cantik kan... 


mula la tu... bila kata cantik je...
gaya goda kuar...


alamak! si kecik ni pun sama da... gaya ape tu dik?
hehehe..
utk kakak tahniah yer... mama syg awak...


Monday, October 3, 2011

CuTi@kL 'n' GeNtInG HiGhLaNd

      Hai... ari ni aku nak kongsi sikit la citer masa aku n family gi cuti kat KL... kebetulan kitaorg  nak ziarah adik aku kat sana... so kesempatan tu... jalan2 la kat sana... maklum la, lama giler tu tak gi sana... 

      Dari siang bawa la sampai ke mlm, tak reti penat, jln je... nasib baik la adik aku ni sanggup jadi pemandu pelancong kitaorg... klu tak bleh sesat ooo... thanks buat anie'n'pian... 

dr kiri:kakak(ana),mak,aku dan adik(anie)


salah satu tmpat yg cantik dgn pancaran lampu 
membuatkan menara dan bangunan ini 
nmpak menarik.. 

I-City

     Esoknye... destinasi yg nak aku gi sgt bila dah ada kat situ... Genting Highland... saje je nak rasa... sejuk sgt ke kat situ... anak2 aku ni mmg suka tmpat2 yg sejuk mcm tu... yelah, aku ni bukan jenis yg dpt kuar sana, kuar sini... jadi bila dah dpt kuar ramai2 mcm ni seronok la kan... ok, ni aku kongsi gambonye...

aku n daddy...
ni kat kwsan perumahan adik aku...

gambo lagi... 
bila nak bertolak da... ermm..

try naik...
Genting Highland Skyway... Terbaekk!!

yahooo!!... kami dah smpai...


sayang mama kakak Icah n adik Arry...

mak n abah...

ana n husband hatta...

anie n husband pian

and me...with my love daddy...
masing2 gambo berkabus... sejukkk banget!!





Tuesday, September 27, 2011

SaMbUnG cItEr AnAk aKu MiNtAk KaWiN..


      Ingat lg tak... dulu aku ada citer pasal anak aku ni ada minta kawin... nah! skrg aku dah tunaikan... la bukan betol2, olok2 je... bukan ape, dia sbnrnye cuma nak jd cantik je... dpt pakai mcm ni pun jd la...

      Mane aku dpt aksesori tu??... ala tak susah, aku kebas (pinjam) time adik aku kawin ari tu... lepas selesai je majlis, aku tgk anak dara aku ni dok tgk je benda2 tu... sian plak... tu yg aku kebas (pinjam la) benda alah tu... smpaikan rambut palsu tu pun aku kebas... (dlm hati aku nak gak try pakai rambut palsu tu...hehehe...) tp demi tak mau malu ddpn anak aku tu... aku buat2 mcm tak heran la... emmm..

      Ni korang tgk la gelagat model cilik kita ni... ckp cantik tau lepas dah tgk... layankan jelah ye...











   Mcm mane..? cantik kan... bila tanya dia suka ke tidak... dia ckp mmg la suka tp mama lupa pakaikan kakak inai... jeng..jeng..jeng... aduii... inai lagi! inai lagi!... gasak!!

  
      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Cute pic