Tuesday, May 10, 2011

MaNe PeGi NyEr SuArA mErDu AkU..!!


      Merdu sgt ke..? mgkin ada yg pikir mcm tu kan..? hehe... blh dkatakan merdu gak la... bukan  nak puji... dah anak aku yg kata gitu... biasa la anak2 nak jg hati mama nyer... padahal aku tau... suara aku ni klu ddgr blh menanah telinga... haha...

     Masuk ni dah 3hari aku sakit tekak... batuk2 je... jenis plak yg takut makan ubat... tu yg melarat smpai suara pun blh hilang... suara tu kira penting tau... mane tak nyer... time anak2 buat hal mcm time2 anak tgh mengamuk tu... blh dgunakan ibarat tarzan la... tjerit sana, tjerit sini... kehkeh...


     Bila masalah suara hilang... bukan anak2 je yg suka... dgn Daddy dia jugak suka... kata nyer... tukang bebel kat umah dah senyap... so selamat la... cittt! nanti ko...!

    Ni lg satu masalah... aku ni dari dulu mmg dah tbiasa, klu time nak tidokan anak2 mesti nak nyanyi... sbb bila aku start je nyanyi gerenti dorang tido punye... tp dsbbkan hilang suara ni... anak aku Icah siap ckp... "sudah la mama... mama nyanyi akak tak paham pun..." perhhh! kurang asem... 


    Ok la... aku tgh nak try minum madu ni... smlm dah try air asam jawa... tak ok gak... tgk yg ni mcm mane... smoga berhasil... amin.. 


3 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah kak..cpt2 smbuh ea..

leh nyanyi2 ag..

[sutera kasih] said...

skrg ni ramai org hilang suara huhu cuaca panas sgt

cik aisha said...

minum air kosng banyak2...say no to ais....skang cuaca panas lain mcm.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Cute pic