Tuesday, May 10, 2011

TaKuT eXaM..? AkU kE DiA..?

   
      Hari yg mendebarkan wat aku... anak aku Icah, tgh exam subjetc math... mcm mane yer... dpt tak dia jawap soalan tu... aduiii... takut tol aku...

      Semlm try ajar dia wat latihan math... mcm ada byk yg dia tak paham... tak tau la tak paham kot ape yg aku ajar... dtambah ngan suara aku ni... yelah....!! SUARA AKU HILANG !!... alaaa.. cian anak aku... tgh mcm ni aku blh sakit plak...

     Skolah tadika skrg ni bukan mcm skolah tadika mcm kita dulu... latihan dia mcm dah skolah rendah... dulu seingat aku, masa aku tadika takde latihan2 susah mcm tu...homework pun tak pernah ada... klu tak nyanyi, cikgu aku kasi blocks suruh susun tinggi2...


    Skolah tadika skrg, homework byk giler... pernah sekali aku siap ajar dia pakai kamus... yelah, klu bab org putih tu mane la aku tau sgt kan... bukan nak citer la... tp aku ni jenis garang skit time ajar dia...

whiteboard tu aku beli sbb nak dia rasa sama mcmmane dia belajar kat skolah..

    Ni paling aku kelakar... ada la hari tu... jiran aku nak mintak tlg aku ajarkan anak dia... mgkin dia dgr kot masa aku tgh ajar anak aku tu... hehe... sbb aku ni suka ajar style cikgu2... mcm main cikgu2 la... hehe... tp mane aku nak ajar anak dia... kang tak pandai2 salahkan aku plak...

    Dah la yer... tggu je la... 20hb ni ambik report card dia kat skolah... tgk je results dia mcm mane... good luck kakak!!

ni report card thn lepas... masa umur dia 5thn..
ok la..


6 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

good luck utk dia yer mama..

CutieIntan said...

wow....result with flying color cayalah....

[sutera kasih] said...

wahh boleh tahan result anak akak..semoga anak akak lulus dgn cemerlang..erm, camne la nnti sy ada anak ekk hehe



1.FIRST INTERVIEW, AWAK DAH?
2.ASAL AWEK CUN JE, MATA KAU TAK KELIP!!
3.JOM JOIN PERADUAN GORES & MENANG BLOG MISA SAKURA

cik aisha said...

mmg skang pembelajaran dah berubah banding kita dulu...bijak2 budak sekarang...:)

Mama Syamil said...

salam ziarah...
mama syamil dah memfollow blog ni...

Liza Razak said...

bagus betul akak pandai ajar anak macam cikgu kat sekolah..susah nk dapat mak yang boleh ajar ank sendiri kat rumah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan

Cute pic